Ölprovning

Är du redo att upptäcka en värld av smaker?
Boka en exklusiv ölprovning där varje klunk berättar en unik historia.

Där Micael Lysén Ölsommelier guidar dig genom en smakresa som framhäver det bästa inom hantverksöl. Vare sig du är en erfaren ölkännare eller nyfiken nybörjare, erbjuder vi en upplevelse som berikar dina sinnen och utvidgar din ölhorisont. Kom och fördjupa dig i en värld av aromer och smaker.
Välkommen att kontakta oss och ta det första steget mot en oförglömlig resa i ölens underbara värld.

Öl och ostprovning

Förbered dig på en kulinarisk resa där två av världens älskade njutningar – öl och ost möts i en harmonisk symfoni av smaker. Vår öl- och ostprovning är en sofistikerad och njutbar upplevelse som förenar traditionella och innovativa smaker. Denna öl- och ostprovning är mer än bara ett tillfälle att njuta av utsökta smaker; det är en möjlighet att fördjupa din förståelse för gastronomi, upptäcka nya favoriter och framför allt, skapa minnesvärda stunder med vänner eller kollegor. 

Ölets mångfald

Upptäck ölets mångfald med vår spännande ölprovning! Denna unika upplevelse tar dig på en smakresa genom världens olika hörn, från de belgiska klostrens djupa dubbel- och trippelöl till de humlerika IPA:erna från USA:s västkust. Varje ölsort erbjuder en egen historia och karaktär, som speglar dess ursprung och bryggarens hantverk. Under provningen går vi igenom olika bryggprocesser och hur ingredienser påverkar smak och arom. Denna ölprovning är inte bara en chans att njuta av fantastiska ölsorter, utan även en möjlighet att utbilda sig om ölets rika och varierade värld. 

Ölets historia

Stig in i ölets fascinerande historia med vår unika ölprovning! Denna resa tar dig genom århundraden av traditioner och innovationer inom ölbryggning. Från det forntida Mesopotamien, där ölbryggningens konst först dokumenterades, till de medeltida klostren i Europa där trappistmunkar förfina sina berömda recept. Varje öl i vår provning är noga utvald för att representera en specifik era och region, vilket ger en inblick i hur ölbryggningstekniker och stilar har utvecklats genom tiderna.

Här kommer Micael att förklara hur varje ölsort påverkats av historiska händelser, kulturella förändringar och geografiska förhållanden. Du får smaka på allt från det enkla, näringsrika ölet som dracks av de forntida egyptierna, till de komplexa och smakrika ölen som utvecklats under industriella revolutionen.

Denna ölprovning är inte bara en chans att njuta av en mängd olika ölsorter, utan också en spännande lektion i världshistorien, sett genom ölglaset. Oavsett om du är en ölentusiast eller nybörjare, kommer du att lämna med en djupare förståelse och uppskattning för denna tidlösa dryck. 

Öl och matprovning

Upptäck konsten att matcha öl med mat i vår exklusiva öl och matprovning! Detta är en kulinarisk upplevelse där vi utforskar hur olika ölsorter kan förhöja och komplettera olika rätters smaker. Från lätta, krispiga lager som perfekt balanserar kryddiga rätter, till robusta stouts som harmoniserar med rika chokladdesserter.

Vår ölprovning tar dig genom en noggrant kuraterad meny, där varje maträtt är parat med en öl som framhäver dess unika smaker. Du får lära dig hur olika ölprofiler – från fruktiga, blommiga aromer till djupa, rostade toner – kan komplementera, kontrastera och förstärka matens smakupplevelse.

Guidad av Ölsommelier Micael, utforskar vi intressanta kombinationer för både ölentusiaster och matälskare som vill fördjupa sina kunskaper om öl och mat i kombination.

 – En upplevelse som lovar att vara lika lärorik som den är njutbar!